Wil je een zuinige Hyundai hybride of een Suzuki hybride kopen? Autobedrijf Van Veen is een erkende dealer in deze automerken uit Japan en Zuid Korea, met wereldwijde bekendheid. De motoren van deze merken staan bekend om hun oog voor brandstofefficiëntie en klimaatvriendelijkheid. Bij Autobedrijf Van Veen heb je de keuze uit een breed assortiment aan hybrideauto’s en zuinige benzineauto’s die uitermate geschikt zijn voor een tijd waarin brandstofbesparing en energiezuinigheid aan de orde van de dag zijn. In deze blog zetten wij 6 brandstofefficiënte, klimaatvriendelijke en toekomstbestendige modellen uit ons nieuwe aanbod op een rijtje.

zuinige-hybride-auto-uitkiezen

Suzuki Ignis

De Suzuki Ignis is een Suzuki hybride en één van de zuinigste nieuwe auto’s die op de markt verkrijgbaar zijn. Met een bijzonder efficiënt verbruik van 4,31 l/100 kilometer kun je met deze compacte hybride SUV hatchback veel besparen op je brandstofkosten. Met een CO2-uitstoot van 121g/km blijft de Ignis daarbij aan de lage kant. De Ignis is een stoere auto met een uitzonderlijk laag gewicht van 810 kg. Zo bespaar je flink op de wegenbelasting (64,67 per kwartaal volgens actuele prijzen). De Ignis is daarom niet alleen een verstandige keuze voor je portemonnee maar ook voor het milieu. Autobedrijf Van Veen biedt de Ignis aan in diverse hybridemodellen en is ook leverbaar als automaat of met vierwielaandrijving.

Suzuki Vitara

De Vitara is een stuk ruimer dan de Ignis. Deze iets ruimere hybride ALLRoader is voorzien van een stoere carrosserie, een verhoogd onderstel en veel geavanceerde technische snufjes. Adaptive Cruise Control, Radar Brake Support (RBS) en een rem-assistent maken deze auto een voorloper op het gebied van veiligheid. De extra ruimte maakt de Vitara bijzonder geschikt voor het vervoeren van een gezin op een veilige manier. Ondanks deze extra ruimte blijft de CO2-uitstoot met 123g/km zeer beperkt voor de grootte van de auto. Ook de brandstofefficiëntie is voordelig, met een verbruik van 1 op 18,9.

Hyundai i10

De Hyundai i10 heeft zo langzamerhand een naam opgebouwd als een van de meest zuinige benzineauto’s zonder een stekker. De i10 is een kleine auto met alle gemakken van een grote auto. Met een minimaal verbruik van 1 op 20 is het naast een kleine zuinige auto ook ideaal voor de smalle Europese infrastructuur in de steden. De auto heeft een modern navigatiesysteem met actuele inzichten over verbruik en rijgedrag en is uitgerust met stuurwielbediening, climate control en 6 airbags. Dankzij het Hyundai Smart Sense systeem wordt de bestuurder ondersteund bij het herkennen van voetgangers, het invoegen op drukke wegen en het inzien van gevaarlijke verkeerssituaties.

Hyundai i20

Bestuurders die op zoek zijn naar een vlotte hatchback met efficiënt brandstofverbruik kunnen terecht bij de i20. De i20 is verkrijgbaar als een strakke vijfdeurs die bij de i-Drive 1.0 T GDi uitvoering met 100 pk een zeer lage CO2-uitstoot van 99 g/km geeft. Naast uitstekende uitstootpapieren komt de i20 met verfijnd rijcomfort. Dankzij een elektrisch stabiliteitsprogramma blijft de i20 altijd strak op de weg. Dit model is geschikt voor degene die wil besparen op zijn brandstofkosten maar ook wil profiteren van de sportieve speelsheid van een hatchback.

Hyundai Kona Hybrid

Wil je een hybride SUV kopen met vooraanstaande techniek en een uiterst lage CO2 uitstoot? De Hyundai Kona Hybrid is een ruime auto met grote kofferruimte die uitermate geschikt is voor het veilig vervoeren van passagiers. De 1.6 GDI Hybridemotor is bijzonder zuinig en levert meer dan genoeg vermogen voor grote afstanden. De innovatieve hybridemotor maakt zuinig rijden mogelijk in een stijlvolle familiewagen met meer dan genoeg ruimte voor passagiers en goederen. De Kona Hybrid is de keuze voor het milieubewuste gezin dat veel kilometers maakt maar toch wil besparen op brandstofkosten.