Ruitenwisser_vervangen

Veilig op weg: vervang op tijd je ruitenwisserbladen

Tijdens een regenbui ben je maar al te blij als je ruitenwisserbladen fatsoenlijk werken. Geen gepiep, gekraak of nog erger; strepen die je het zicht ontnemen. Goed werkende ruitenwisserbladen zijn essentieel voor je veiligheid op de weg. Maar wanneer moeten ze vervangen worden en hoe zorg je ervoor dat ze nog langer meegaan? We vertellen je er graag meer over in deze blog.

Tekenen om de ruitenwissers vervangen

Ruitenwissers hebben een gemiddelde levensduur van een jaar. Maar verschillende factoren zoals de kwaliteit van de ruitenwisserbladen en de intensiteit en omstandigheden waarmee ze gebruikt worden, zijn mede van invloed op de levensduur. De ruitenwisserbladen geven zelf ook een signaal dat het tijd is om ze te vervangen:  

  • Strepen en vegen: Versleten ruitenwissers laten strepen en vegen achter op je voorruit, wat je zicht beperkt. 
  • Piepen of schrapen: Wanneer ruitenwissers beginnen te piepen of te schrapen over het glas, is dit een teken dat het rubber versleten is. 
  • Onaangeraakte delen: Als hele delen van de voorruit onaangeroerd blijven door de wissers, ontstaan er gevaarlijke blinde vlekken. 
  • Haperen of overslaan: Wissers die bij elke veegbeweging haperen of overslaan, werken niet meer efficiënt.  

Vertonen jouw ruitenwissers één of meerdere van bovenstaande tekenen? Dan is het verstandig om je ruitenwissers te vervangen.  

Ruitenwisser_raam

Zo gaan je ruitenwisserbladen nog langer mee

Ruitenwisserbladen moeten op termijn vervangen worden, maar er zijn manieren om ervoor te zorgen dat je ruitenwisserbladen lang mee gaan.  

  • Houd je ruit en rubbers schoon: het is ten eerste belangrijk om zowel je voorruit als je ruitenwisserbladen goed schoon te houden. Vuil zorgt er namelijk voor dat je ruitenwisserbladen sneller slijten.  
  • Voorkom dat ze scheuren: Daarnaast zijn de rubbers van de ruitenwissers ook gevoelig voor kou en droog. Zorg er dan in de winter ook voor dat je de ruitenwissers niet aanzet als er ijs op je voorruit zit, ze kunnen namelijk vastgevroren zitten. Gebruik ook af en toe de ruitensproeiers als het een tijd lang droog is. Zo voorkom je dat je ruitenwisserbladen uitdrogen.   

Maar beginnen je ruitenwissers tekenen van slijtage te vertonen, dan is het tijd voor nieuwe ruitenwisserbladen. 

De juiste ruitenwisserbladen voor jouw auto

Er zijn verschillende type ruitenwissers op de markt. Of een ruitenwisserblad op jouw auto past wordt bepaald door zowel de lengte van de bladen als het type bevestigingssysteem dat je auto gebruikt. We maken onderscheid tussen 3 type ruitenwisserbladen: 

  • Standaard ruitenwissers: Dit zijn de traditionele ruitenwissers die je op de meeste auto’s vindt. Ze zijn effectief en budgetvriendelijk, ideaal voor algemeen gebruik. 
  • Flatblade ruitenwissers: Deze modernere variant heeft een platter en gestroomlijnder ontwerp dat zorgt voor betere aerodynamica en een gelijkmatige drukverdeling op de voorruit, wat resulteert in een schoner veegresultaat en minder windgeruis. 
  • Hybride ruitenwissers: Een combinatie van traditionele stevigheid en de aerodynamische voordelen van flatblades. Ze bieden duurzaamheid en een efficiënte reiniging, geschikt voor diverse weersomstandigheden. 

Wil je zeker weten dat je de juiste ruitenwisserbladen voor jouw auto kiest? Laat je ruitenwissers dan vervangen Autobedrijf Van Veen voor de beste resultaten en zekerheid. Wij hebben de expertise om snel de juiste maat en het type ruitenwisser voor jouw auto te identificeren en zorgen voor een vakkundige installatie. Dit voorkomt niet alleen potentiële schade door onjuiste montage, maar verzekert ook dat je ruitenwissers optimaal presteren. 

Veilig op weg met Autobedrijf Van Veen

Vertrouw op de zorg en expertise van Autobedrijf Van Veen. Wij kunnen de ruitenwissers voor je vervangen als onderdeel van bijvoorbeeld een onderhoudsbeurt. Zo kun je erop vertrouwen dat je auto altijd in topconditie is, met helder zicht in alle weersomstandigheden.

Geef een reactie