onderhoudsbeurt

Het geheim achter de prestaties van een auto schuilt in regelmatig en gedegen onderhoud. Veel mensen zullen zich de termen ‘kleine beurt’ en ‘grote beurt’ nog herinneren. Met de komst van moderne auto’s die over steeds betere onderdelen en meer software beschikken, zijn deze termen eigenlijk overbodig geworden. Het onderhoud is door de fabrikant volledig geprogrammeerd en het onderhoudsboekje gedigitaliseerd. Maar wat houdt die moderne onderhoudsbeurt dan precies in en wat is het verschil met die kleine en grote beurt van vroeger? We vertellen je er graag meer over.

Wat is een onderhoudsbeurt

Een onderhoudsbeurt voor een auto is een geplande activiteit waarbij verschillende aspecten van je auto worden gecontroleerd en gerepareerd door een monteur. Het doel is om eventuele defecten of mogelijke problemen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken, om zo de levensduur van je auto te verlengen en een veilige rijervaring te garanderen.

Waar je vroeger nog je autoboekje moest raadplegen om erachter te komen wanneer het weer tijd was voor een kleine of grote beurt, geven moderne auto’s dit vanzelf aan. Deze zogenaamde Service-Indicators geven automatisch een waarschuwing af wanneer het tijd is voor een onderhoudsbeurt.

Bij Autobedrijf Van Veen werken wij volgens een geprogrammeerd onderhoudsbeurtsysteem dat door de fabrikant is voorgeschreven voor al onze klanten. Tijdens deze jaarlijkse onderhoudsbeurt worden de werkzaamheden van een traditionele kleine beurt uitgevoerd met eventueel iets extra’s. Zo schommelen de kosten voor het jaarlijks onderhoud minder en kan jij altijd veilig de weg op.

De kleine beurt

Wat houdt een kleine beurt dan precies in, vraag je je misschien af. Een kleine beurt is in feite een basis controle van de vitale functies van je auto. Het omvat het vervangen van motorolie en oliefilters en daarnaast wordt de algehele staat van je auto gecontroleerd, inclusief remmen, verlichting, banden, uitlaat, ruitenwissers en vloeistofniveaus. Dit type onderhoudsbeurt auto wordt jaarlijks uitgevoerd en heet bij Autobedrijf Van Veen gewoon een onderhoudsbeurt.

onderhoudsbeurt-auto

En die grote beurt dan?

Bij Autobedrijf Van Veen voeren wij niet zomaar een grote beurt meer uit. Er wordt per jaar gekeken wat er naast de olie nog meer vervangen moet worden. Dit kan bijvoorbeeld bougies, luchtfilter, interieur filter, de multiriem of het brandstoffilter zijn. Als er uit de jaarlijkse onderhoudsbeurt blijkt dat er grote reparaties moeten worden uitgevoerd, dan overleggen we dit altijd met de klant en voeren we dit desgewenst alsnog uit.

 

Maar wat wordt er oorspronkelijk verstaan onder een grote beurt? Zoals de naam al doet vermoeden, is een grote beurt uitgebreid onderhoud van je auto. Naast alles wat in een kleine beurt wordt gecontroleerd, omvat een grote beurt het controleren en vervangen van een groter aantal onderdelen zoals de bougies, het luchtfilter en het brandstoffilter. Ook systemen zoals de remmen, de ophanging en de uitlaat krijgen extra aandacht. Een grote beurt wordt meestal elke twee jaar of elke 30.000 tot 50.000 kilometer uitgevoerd.

Waarom is een onderhoudsbeurt belangrijk?

Regelmatige onderhoudsbeurten zijn van vitaal belang voor de prestaties, veiligheid en levensduur van je auto. Door je auto jaarlijks te laten onderhouden, zorg je ervoor dat kleine problemen niet uitgroeien tot grote, dure reparaties. Bovendien zorgen regelmatige onderhoudsbeurten voor betrouwbare prestaties, een betere brandstofefficiëntie en een veiligere rijervaring.

Onderhoudsbeurt auto bij Autobedrijf Van Veen

Bij Autobedrijf Van Veen kun je niet alleen je Suzuki of Hyundai achterlaten in onze werkplaats voor een vakkundige onderhoudsbeurt. Ook elk ander automerk is bij ons van harte welkom. Wij bieden de zekerheden van de Bosch Car Service waarmee je als klant garant staat voor deskundig advies en landelijke kwaliteitsnormen voor onderhoudswerkzaamheden aan je auto.

Suzuki service

Onze nieuwste modellen van Suzuki zijn uitgerust met een service indicator die aangeeft wanneer de auto toe is aan een onderhoudsbeurt. Jouw Suzuki-auto houdt 32 vitale punten actueel in de gaten en geeft aan wanneer vloeistoffen moeten worden ververst of bijgevuld. Zo bespaar je op onverwachte motorproblemen en dure reparatiekosten.

Suzuki 2021

Hyundai service

Bij Hyundai dealer van Veen heb je als Hyundai-bestuurder een aantal voordelen. Onze monteurs hebben veel ervaring met reparaties bij elke moderne auto van Hyundai. Daar komt bij dat onze werkplaats ruim is voorzien van alle soorten onderdelen die de auto nodig zou kunnen hebben. Dankzij onze korte lijnen met Hyundai werken we uitsluitend met originele onderdelen en kun je ervan uitgaan dat de reparaties altijd correct worden uitgevoerd. Bij geprogrammeerd onderhoud zit Hyundai Mobiliteits Garantie inbegrepen. Met deze service heb je elke week 24 uur per dag recht op pechhulp. Ook is navigatie update gratis bij onderhoud.

hyundai motor company logo

Geef een reactie