Racen voor iedereen: De Chevrolet Cruze Cup

Vanaf 2006 organiseert de ADAC evenementen met het concept: “motorsports for everyone”. Hiermee probeert het bedrijf hun leden, en dit zijn er meer dan 16 miljoen, dichter bij elkaar te brengen. Het idee was om races te organiseren waar in principe iedereen aan mee kan doen. Leden kunnen, tegen een betaalbare prijs en met overzienbare aanpassingen aan hun voertuig, deelnemen aan echte en buitengewoon spannende lange afstand races. Doorbouwend op dit initiatief, heeft de ADAC een heel nieuwe type race ontwikkeld: De Cruze Cup.

Nadat de Chevrolet Cruze een succesvolle entree had gemaakt in de World Touring Car Championship, introduceerde ADAC Weser-Ems een speciale race-spec versie van het model. Deze auto is nu de essentie van de Cruze Cup geworden, vandaar ook de naam Cruze Cup. De taak als deelnemer is simpel. Men koopt een Chevrolet Cruze, en laat deze ombouwen tot een eigen racemonster. Omdat alle deelnemende auto’s hetzelfde moeten zijn, is het bedrijf Wiechers aangesteld om de auto op de juiste manier en geheel volgens de reglementen, aan te passen. Dit is niet alleen om alle deelnemers een gelijke kans te geven, maar tevens om diens veiligheid te waarborgen. Wiechers heeft namelijk jarenlange ervaring met het hoogste niveau van autosport, en weet als geen ander wat een race auto moet hebben.

 De Cruze Cup in Assen

Omdat het Duitse bedrijf ADAC de organisator is, vond het evenement tot voor kort steevast plaats in Duitsland. Dit jaar kon de Nederlandse racefanaat zich echter gelukkig prijzen, want de Cruze Cup kwam naar ons eigen landje! Sinds de ADAC met het evenement begon was de Cruze Cup dit jaar voor de eerste keer in Assen, waar de strijd op het TT Circuit werd uitgevochten.

Ter ere van dit heugelijke feit had Chevrolet dealer Autobedrijf Van Veen een prachtige promo opgezet. Autobedrijf Van Veen had zowel een Aveo als een Cruze wagon opgesteld en hierdoor kwamen de bezoekers alvast volledig in de goede stemming! Ze konden de auto’s uitgebreid van dichtbij bestuderen en er tevens een mooi kiekje van nemen.

 Spanning op het parcours!

De Chevrolet Cruze reed in drie races tegen BMW’s, Sakers en verschillende andere merken. Het startveld bestond uit bijna 40 auto’s. Aan twee rijders (Jan Hup en Christiaan van Liempt) de eer om de Cruzes over het parcours te loodsen. In de snelle bochten had de Cruze een duidelijk voordeel, doordat hij minder gas hoefde terug te nemen en later kon remmen. Hierin was duidelijk het verschil zien tussen de Cruze en bijvoorbeeld de snellere BMW’s. Zo werden er drie buitengewoon spannende races gereden met veel spanning, strijd en inhaalacties. Ook interessant om te zien, was dat de coureurs bij elke race beter met hun voertuig leken te kunnen omgaan. Door het opdoen en uitwisselen van ervaring raakten de rijders steeds meer vertrouwd met hun voertuigen en gingen de tijden al snel behoorlijk omlaag! In de laatste race kwamen de twee Cruzes, met een verschil van twee tienden, als eerste over de finishlijn.

De finale in Zandvoort was al net zo’n spektakel als de race in Assen. Kijk voor het verslag op www.cruzecup.nl. En de pret lijkt pas net begonnen, want de plannen voor volgend jaar liggen alweer te wachten. Hier hoort u heel snel meer van!

Autobedrijf van Veen, voor uw Chevrolet en meer..

Bent u op zoek naar zo’n mooi Chevrolet Cruze? Of dit nu is om mee naar het werk te rijden, of om de baan op te gaan. Ga dan eens langs bij Autobedrijf van Veen in Assen, of bekijk de website: http://www.autovanveen.nl/. Maar ook voor uw andere autowensen bent u hier aan het juiste adres. Autobedrijf Van Veen is namelijk dé Chevrolet, Suzuki en Hyundai dealer van Assen en omstreken. Ook voor onderhoud, reparaties of accessoires voor uw auto kunt u terecht bij Autobedrijf Van Veen.

Geef een reactie